Fra Professor X til nyhetsanker med kokainproblem

Onsdag 26 Aug 2015, kl. 00:09

Her er dagens tv-tips.

Folkens, det er onsdag og tid for ordbokdefinisjonen av en fantastisk mann:

Patrick Stewart.

Kjent som alt fra kaptein Picard i «Star Trek: The Next Generation» og Professor X i «X-Men»-filmene til å være tegneserieforfatter Warren Ellis' favoritt til rollen som superjournalist Spider Jerusalem i en filmatisering av hans klassiker «Transmetropolitan», skulle den noensinne materialisere seg.

Noe den aldri gjør fordi verden er urettferdig.

Skulle man likevel være sugen på å se Stewart som journalist kan det være nærliggende å gi «Blunt Talk» en sjans.

Serien, som nå har begynt å gå på Viaplay, følger Stewart i rollen som Walter Blunt, en skandalebefengt britisk nyhetsoppleser som sammen med Harry, tjener og menneskelig apotek, snubler seg gjennom en tilværelse av fyll, dop og prostituerte.

Og bak det hele står forfatter Jonathan Ames (også mannen bak tv-serien «Bored to Death») sammen med Seth «Family Guy» MacFarlane på produsentsiden.

Kostelig! Eller?

Anmeldelsene for serien så langt benytter seg av hele skalaen - fra slakt i TV Guide som ifølge Metacritic kaller den «en perverst ubehagelig arbeidsplasskomedie», til skamros hos IndieWire, hvor den beskrives som et sjangerløst idémylder holdt sammen av Stewarts uimotståelige personlighet.

Entertainment Weekly er, om ikke helbegeistret, så i hvert fall halvbegeistret. De påpeker også Stewarts rolleprestasjon:

- Gleden han finner i å spille en rollefigur som lar ham gjøre mer enn å bare sjefe med mutanter og romvesener er smittsom. Han bærer «Blunt Talk» med sitt ekstraordinære talent mens serien leter etter en modig retning som er ham verdig.

Les også